Voordelig een elektrische fiets kopen via het Fietsenplan

Laat FiscFree© voor jou werken en kies een elektrische fiets en voorkom hoge brandstofprijzen, kies voor een duurzame mobiliteitsoplossing en maak optimaal gebruik van jouw reiskostenvergoeding.

Kies voor het Fietsenplan via FiscFree© en profiteer van belastingvoordeel op je inkomen, moeiteloos geregeld via je werkgever en eBike XL kan jou hierbij helpen. Verken ons uitgebreid assortiment van nieuwe, demo en tweedehands elektrische fietsen die voor deze regeling in aanmerking komen. Bespaar, geniet van een duurzame oplossing en kies voor het FiscFree Fietsenplan.

  • Profiteer van gemiddeld 40% korting op nieuwe, demo en tweedehands elektrische fietsen
  • Ruime selectie uit aantrekkelijke elektrische fietsen
  • Regeling via jouw werkgever: dus betrouwbaar
  • Je dient een aanvraag in via FiscFree©. Eerst kies je de gewenste elektrische fiets en daarna selecteer je jouw betaalmethode voor dit product.

Binnen FiscFree© noemen we dit verrekenen, omdat jouw werkgever eerst het gekozen product betaalt. Eigenlijk schiet jouw werkgever het bedrag voor, vervolgens betaal jij het terug aan jouw werkgever of je verrekent het met jouw werkgever. Wil je een handleiding of hulp bij het aanvragen van het fietsenplan neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het belastingvoordeel wanneer je een product koopt via FiscFree©?

Je bent blij dat je via jouw werkgever een product met belastingvoordeel kunt kopen bij FiscFree©. Maar je begrijpt niet helemaal hoe dat belastingvoordeel precies werkt. Hieronder vind je een uitleg.

Verschil tussen aankopen bij eBike XL en aankopen via FiscFree©

Het verschil tussen winkelaankopen en aankopen via FiscFree© is duidelijk: in de winkel betaal je direct voor je aankoop en ontvang je een bon. Bij FiscFree© hoef je jouw aankoop niet direct af te rekenen en krijg je ook geen bon.

Hoe werkt dat dan precies?

Stel, jouw werkgever staat jou toe om met belastingvoordeel een fiets van maximaal € 1.000,- aan te schaffen via FiscFree©. Kost de fiets die je wilt meer dan € 1.000,-? Dan kun je die toch kiezen. Het bedrag boven de € 1.000,- dien je direct via onze betaalpagina (iDeal, credit card, etc) te betalen. Over dit extra bedrag geldt geen belastingvoordeel.

Stel dat je een mooie nieuwe fiets hebt gevonden die € 1.000,- kost. In plaats van de fiets direct in de winkel te kopen, dien je een aanvraag in via jouw FiscFree©-account. Nadat jouw werkgever de aanvraag heeft goedgekeurd en je de fiets hebt ontvangen van eBike XL, betaalt jouw werkgever € 1.000,- aan FiscFree© voor jouw fiets. FiscFree© betaalt vervolgens eBike XL.

Tijdens het proces van jouw aanvraag via FiscFree© heb je aangegeven hoe je jouw aankoop wilt terugbetalen of verrekenen met jouw werkgever. Jouw werkgever bepaalt welke opties hiervoor beschikbaar zijn. Deze informatie vind je terug op de website van FiscFree©.

Inkomstenbelasting

Om beter te begrijpen wat het voordeel van het fietsenplan is en waarom jij moet vragen aan jouw werkgever of er een fietsenplan is. Jij betaalt ieder jaar belasting over het salaris dat je ontvangt; dit heet inkomstenbelasting. 

Hoeveel dit voor jou precies is, kunnen wij niet zeggen. Dat hangt af van jouw inkomsten en jouw vermogen. We hebben in Nederland belastingschijven met verschillende tarieven. En wat ook een rol speelt, is of jij bijvoorbeeld aftrekbare kosten of schulden hebt.

Gemiddeld betalen werkenden in Nederland ongeveer 40% belasting. In het rekenvoorbeeld hieronder gaan we daar voor het gemak dan ook even vanuit.

Berekening van jouw belastingvoordeel

Weer terug naar die elektrische fiets op de eBike XL website die je graag via FiscFree© wilt bestellen. Je kiest de ebikevan € 1.000,- en je geeft in FiscFree© aan dat je de elektrische fiets met jouw werkgever wil verrekenen met jouw brutoloon, verdeeld over een periode van 10 maanden. Dat betekent dat je gedurende 10 maanden € 100,- per maand minder salaris krijgt. Je denkt nu vast: maar wat is dan nou mijn voordeel?

Als jouw werkgever jou die 10 maanden x € 100,- ofwel € 1.000,- salaris had gegeven, dan had jij daarover 40% inkomstenbelasting moeten afdragen. Netto ontvang je van die € 1.000,- dus maar € 600,-.

Nu heb je dus een tweedehands elektrische fiets van € 1.000,-, waar je eigenlijk dus maar € 600,- voor hebt betaald. Ofwel, je hebt een voordeel van € 400,-. Kom jij met jouw zelf gekozen elektrische fiets niet uit of zou je graag rekenvoorbeeld ontvangen voor een elektrische fiets op de eBike XL webshop naar keuze neem dan contact met ons op. Let op! Bij al deze berekeningen geldt dat het echt een indicatie van jouw voordeel is. Het échte voordeel kan anders zijn. 

Elektrische fiets kopen via het Fietsenplan 

Wil jij een fiets kopen via het Natioanle Fietsenplan (iscFree©) en je hebt vragen hoe je dit het beste kan aanpakken. BelEmail, laat een bericht achter via het contactformulier, stuur ons een berichtje via Whatsapp of door op het groene Whatsapp icoon rechtsonder te drukken.

 

 Fietsplan-Hoe werkt-het

Inklapbare content

Inklapbare content

Inklapbare content