Tweedehandse elektrische fiets kiezen fietsplan – wat zijn de voordelen? (ook mogelijk voor de overheid)

Tweedehandse elektrische fiets kiezen fietsplan – wat zijn de voordelen? (ook mogelijk voor de overheid)

Wist je dat veel organisaties binnen de overheid een fietsregeling hebben? Met name voor ambtenaren die verder van hun werk wonen, biedt een tweedehandse elektrische fiets uitkomst. In dit artikel bespreken we de fiscale regeling voor het fietsenplan binnen de overheid en de voordelen van het gebruik van gebruikte elektrische fietsen.

Op 1 januari 2020 werd een vernieuwde fiscale regeling voor de ‘fiets van de zaak’ geïntroduceerd. Verschillende overheidsorganisaties hebben dit plan geïmplementeerd als interessante opvolger van hun traditionele fietsplan. Uit ervaring weten we dat een fietsregeling de duurzaamheid aanzienlijk vergroot en collega’s fit en vitaal houdt. Wat vooral interessant is aan de nieuwe fietsregeling, is dat het ook mogelijkheden biedt voor mensen die meer dan tien kilometer van hun werk wonen. De e-bike komt namelijk in aanmerking.

Waarom zou je een elektrische fiets kopen als een gebruikte elektrische fiets duurzamer, voordeliger en een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft? Het aanbod van eBike XL sluit goed aan bij de wensen van de meeste ambtenaren. De persoonlijke aandacht en service die de elektrische fiets expert biedt, maken het verschil. Bij vragen zoeken ze direct naar een oplossing. Er waren berekeningen waar we zelf niet uitkwamen, en dan is het fijn om wat hulp te krijgen.

Medewerkers bij de overheid hebben met smart gewacht op een nieuwe fietsregeling waarbij ze ook gebruik kunnen maken van tweedehandse elektrische fietsen. We hebben gemerkt dat er bij de overheid veel enthousiasme is, maar ook veel vragen, vooral van medewerkers die verder van het werk afwonen. Met de fiets mag je zowel voor woon-werkverkeer als privédoeleinden gebruiken. Velen waren benieuwd naar wat de gemeente betaalt en hoe de fiets van de zaak wordt verrekend met het salaris. Lees hier verder naar de overheidsregeling waar een bijdrage wordt gedaan van 500 euro.

Iedereen gebruikt zijn tweedehandse elektrische fiets op zijn eigen manier. Maar één ding hebben ze gemeen: het uitzoeken van de fiets bleek eenvoudig te zijn, mede doordat ze online hun eigen gebruikte elektrische fiets konden selecteren. “Ik hoor van iedereen dat het proces heel makkelijk verloopt. Je doet een aanbetaling voor de elektrische fiets, deze wordt gratis bezorgd en de factuur dien je in. Vervolgens wordt deze door jouw werkgever terugbetaald.”

Kortom, met de fiscale regeling voor het fietsenplan binnen de overheid hebben ambtenaren nu de mogelijkheid om te kiezen voor een tweedehandse elektrische fiets. Het is een duurzame, voordelige en kwalitatieve oplossing voor ambtenaren die verder van hun werk wonen. Bij eBike XL kun je terecht voor een ruim aanbod aan gebruikte elektrische fietsen die perfect passen bij de behoeften van ambtenaren. Het proces is eenvoudig en de persoonlijke service maakt het nog aantrekkelijker. Profiteer van de nieuwe fietsregeling en geniet van de voordelen van een tweedehandse elektrische fiets!

Terug naar blog