Tip voor je tweedehands ebike: Update jouw Bosch eBike systeem

Tip voor je tweedehands ebike: Update jouw Bosch eBike systeem

Bosch eBike Systems heeft een nieuwe gratis update uitgebracht voor het slimme e-bikesysteem, waardoor de fysieke en digitale rijervaring steeds meer samensmelten. Vanaf nu hebben ebike eigenaren de mogelijkheid om de twee rijmodi, eMTB en Tour+, aan te passen aan hun persoonlijke rijstijl via de eBike Flow-app. Bovendien beloven geavanceerde navigatiefuncties een nog individuelere routeplanning.

Optimale interactie tussen fietser en e-bike op het parcours De eMTB-modus past de ondersteuning in elke eMTB-situatie optimaal aan de e-biker en de ondergrond aan. Dit gebeurt dynamisch, geavanceerd en met maximale zorgvuldigheid. Gebruikers kunnen nu verder aanpassingen doen via de instellingen in de eBike Flow-app. Ze kunnen zelf beslissen of ze de dynamiek, kracht, snelheid of het koppel van hun e-bike willen veranderen. Bijvoorbeeld, als lichtere eMTB-rijders de ondersteuning aanpassen, kunnen ze hun prestaties op het parcours verder verbeteren.

Voor de rijmodus Tour+ biedt Bosch eBike Systems dezelfde aanpassingsmogelijkheden met deze update. Door de fijnafstelling van de parameters kunnen e-bikers nog efficiënter fietsen. Ze kunnen bijvoorbeeld de maximaal ondersteunde snelheid verlagen om de accuduur te verlengen. De andere Bosch rijmodi, zoals Race, Sport, Cargo, Turbo, Auto, Tour en Eco, kunnen al worden aangepast.

Nieuwe navigatiefuncties voor individuelere routeplanning Daarnaast introduceert Bosch met deze update uitgebreide navigatiefuncties, waarmee e-bikers hun routes nog nauwkeuriger kunnen plannen. Naast de routeprofielen voor dagelijkse ritten (“Daily”), recreatieve ritten (“Leisure”) en eMTB-parcours (“eMTB”), is er nu een nieuw profiel genaamd “Speed” voor speedpedelecs. Dit profiel berekent routes die geschikt zijn voor speedpedelecs.

Naast de routeprofielen biedt Bosch verschillende kaartdetailvarianten aan, waaronder “Satellite”, “MTB Trails” en de nieuwe “eBike Heatmap”. De “eBike Heatmap” laat zien welke routes e-bikers regelmatig gebruiken. Via het kaartdetail “MTB Trails” kunnen app-gebruikers ook zien welke mountainbikeroutes zich in de buurt bevinden en inspiratie opdoen voor hun volgende tocht. De MTB-trails zijn gecodeerd met kleuren die de moeilijkheidsgraad aangeven. Het kaartdetail “Satellite” biedt een beter overzicht en preciezere informatie over de omgeving. Alle drie de kaartdetailvarianten kunnen flexibel worden geselecteerd in alle routeprofielen.

Naast het integreren van nieuwe functies is de eBike Flow-app nu ook beschikbaar in het Deens, Noors, Zweeds en Tsjechisch. De update voor het slimme systeem kan worden gedownload via de eBike Flow-app. De nieuwste versie staat klaar in de betreffende app store en kan gratis worden gedownload.

Terug naar blog