5 tips om je tweedehandse elektrische fiets te beschermen tegen diefstal

5 tips om je tweedehandse elektrische fiets te beschermen tegen diefstal

Het aantal gestolen elektrische fietsen is het afgelopen jaar bijna verdrievoudigd, met bijna 23.000 aangiftes. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen hun e-bike extra goed willen beschermen tegen diefstal. Gelukkig zijn er verschillende handige gadgets beschikbaar die kunnen helpen. Hier zijn 5 tips om je tweedehandse elektrische fiets optimaal te beschermen.

#1 Abus fietsslot

Een sterk slot is de basis voor een optimale diefstalbeveiliging. Het Abus Iven Chain 8210 fietsslot is een uitstekende keuze. Dit slot heeft 8 mm geharde vierkante schakels van staal en is bijna onmogelijk te kraken vanwege zijn ergonomische constructie. Hoewel het slot enigszins zwaar kan zijn, maakt dit het ook moeilijker voor dieven om het open te breken.

#2 Kill Switch

Als je je e-bike in een drukke stad achterlaat, is een goede kill switch essentieel. Dit type schakelaar schakelt de stroom naar de motor uit, waardoor het onmogelijk wordt om op de fiets te rijden. Dit maakt diefstal aanzienlijk moeilijker. De WANGXI kill switch is een aanrader vanwege zijn betaalbare prijs en goede kwaliteit. Het is gemaakt van hoogwaardige ABS- en metalen onderdelen die stevig en waterdicht zijn, waardoor het slot langdurig gebruikt kan worden.

#3 Accuslot

Wist je dat de accu het meest gestolen onderdeel is van een elektrische fiets? Vorig jaar werden er in Nederland ongeveer 4500 aangiftes gedaan van accudiefstal. Het is dus belangrijk om een goed slot voor je accu aan te schaffen. Het accuslot van Axa is een goede optie. Dit slot is gemakkelijk te bevestigen en past op veel verschillende modellen.

#4 Alarm

Er is geen betere manier om dieven af te schrikken dan met een luid alarm. De Fosmon-alarm is een goede keuze. Dit slimme alarm heeft een vibrerende sensor die reageert op trillingen of bewegingen. Je kunt handmatig zeven verschillende gevoeligheidsniveaus en drie volumeniveaus instellen. Het anti-diefstal-alarm kan worden bevestigd aan verschillende onderdelen van de fiets, zoals de bagagedrager, het stuur of het zadel. De gadget wordt geleverd met een handige afstandsbediening.

#5 Bike Tracker

Hoewel bovenstaande gadgets geweldig zijn, bieden ze geen 100% garantie dat je e-bike niet gestolen wordt. Als het toch misgaat, kun je je elektrische fiets volgen met een GPS-tracker, zoals die van Invoxia. Deze tracker heeft een eigen app waarin je de exacte locatie van je fiets kunt bekijken, zelfs als deze zich in een ander land bevindt. Bovendien ontvang je meldingen als de tracker verdachte bewegingen detecteert. De gadget is niet alleen veilig, maar houdt ook al je fietsritten bij, zodat je precies weet hoelang en hoe ver je hebt gereden.

Met deze 5 tips en gadgets kun je je tweedehandse elektrische fiets beter beschermen tegen diefstal. Investeer in goede beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je e-bike veilig blijft, waar je ook bent.

Terug naar blog