Hoe een elektrische fiets kopen via het Nationale Fietsplan

Hoe een elektrische fiets kopen via het Nationale Fietsplan

Met de groeiende populariteit van elektrische fietsen wordt het steeds aantrekkelijker om er een aan te schaffen. Naast het feit dat ze milieuvriendelijk zijn, bieden elektrische fietsen tal van voordelen, zoals snellere en gemakkelijkere verplaatsingen. Het goede nieuws is dat het kopen van een elektrische fiets nu nog aantrekkelijker is geworden dankzij het Nationale Fietsplan. Lees verder hoe je een elektrische fiets kunt kopen via dit plan en hoe je een fiets kunt kopen bij een winkel die is aangesloten bij het Nationale Fietsplan.

Wat is het Nationale Fietsplan

Het Nationale Fietsplan is een regeling die is opgezet om werknemers de mogelijkheid te bieden om een fiets aan te schaffen met fiscaal voordeel. Door gebruik te maken van het Nationale Fietsplan, kun je een tweedehandse elektrische fiets kopen met belastingvoordeel, waardoor de aanschaf veel voordeliger en duurzamer wordt.

Hoe werkt het?

Om een elektrische fiets te kopen via het Nationale Fietsplan moet je werkgever deelnemen aan het programma. Als je werkgever is aangesloten bij het Nationale Fietsplan, kun je een fiets bestellen via de website fiscfree.nl. Op de website vind je een uitgebreid aanbod aan elektrische fietsen waaruit je kunt kiezen.

Stappen om een tweedehands elektrische fiets te kopen via het Nationale Fietsplan

 1. Controleer of je werkgever deelneemt aan het Nationale Fietsplan. Dit kun je navragen bij de afdeling personeelszaken of bij de verantwoordelijke persoon binnen je organisatie.
 2. Ga naar de website fiscfree.nl en maak een account aan.
 3. Selecteer de gewenste tweedehands elektrische fiets op ebikexl.nl.
 4. Nadat je je keuze hebt gemaakt, kun je de bestelling plaatsen op ebikexl.nl. Je ontvangt een bevestiging van je bestelling en verdere instructies.
 5. Vervolgens kun je de bestelgegevens doorsturen naar je werkgever. Zij zullen de betaling afhandelen via het brutoloon.
 6. Na goedkeuring zal de bestelling worden verzonden naar het door jou opgegeven adres.
 7. Zodra je de fiets hebt ontvangen, kun je genieten van je tweedehandse elektrische fiets en de voordelen ervan ervaren.

 

Het kopen van een fiets bij een aangesloten winkel

Als je liever een fiets wilt kopen bij een fysieke winkel die is aangesloten bij het Fietsplan, zijn er ook mogelijkheden beschikbaar. Het Fietsplan heeft een netwerk van fietsenwinkels waarmee ze samenwerken. Ook Ebike XL is aangesloten bij het fietsplan.

Om een tweedehands elektrische fiets te kopen bij een aangesloten winkel (bv. eBike XL), doorloop je de volgende stappen:

 1. Vind een fietsenwinkel bij jou in de buurt die is aangesloten bij het Nationale Fietsplan of kom langs in de showroom van eBike XL
 2. Bezoek onze showroom en selecteer de gewenste elektrische fiets.
 3. Bespreek de betalingsopties met de eBike XL specialist en geef aan dat je gebruik wilt maken van het Nationale Fietsplan.
 4. De specialist in de winkel zal je begeleiden bij het invullen van de benodigde formulieren en het afhandelen van de betaling via het brutoloon.
 5. Na goedkeuring en betaling kun je de elektrische fiets ophalen in de showroom van eBike XL.

 

Het Nationale Fietsplan biedt werknemers de mogelijkheid om op een voordelige manier een elektrische fiets aan te schaffen. Of je nu online bestelt via de website fiscfree.nl of een fiets koopt bij een aangesloten winkel (bv. eBike XL), met het Nationale Fietsplan wordt het kopen van een tweedehands elektrische fiets eenvoudig en financieel aantrekkelijk. Geniet van je elektrische fiets en de voordelen van duurzaam vervoer!

Terug naar blog