Bosch e-Bike eShift – het geïntegreerde elektrische schakelconcept

Bosch e-Bike eShift – het geïntegreerde elektrische schakelconcept

Altijd comfortabel onderweg met het Bosch ebike systeem (lees: eShift, de elektrische oplossing voor het schakelen), dit maakt het schakelen gemakkelijker, efficiënter en comfortabeler. Schakel zelf of laat eShift schakelen op basis van je trapfrequentie. in samenwerking heeft Bosch eBike Systems verschillende varianten ontwikkeld voor naafversnellingen of derailleurs. Ze houden de motor kort in tijdens het schakelproces, voor soepel schakelen. Schakel nauwkeurig of fiets automatisch in de juiste versnelling: eShift maakt schakelen eenvoudig. Een rijgevoel waar je met plezier aan went.

 

Zelf schakelen met eShift in het smart systeem Of het nu gaat om woon-werkverkeer, lading vervoer of toeren door de stad: de schakelhulp eShift in de uitvoering “self-shift” biedt je elektrische ondersteuning bij het schakelproces. Je schakelt en eShift gaat op het juiste moment naar de volgende versnelling op basis van de stand van je pedalen. De motorondersteuning wordt voor een fractie van een seconde opgeheven en jij trapt gewoon door. Geniet van de rit – het schakelen verloopt soepeler en wordt een kleinigheid.

Automatisch schakelen met eShift in het smart systeem Prettig fietsen, snel of sportief, maar altijd comfortabel zonder zelf te hoeven schakelen: eShift maakt het mogelijk. Stel gewoon de gewenste trapfrequentie in in de eBike Flow-app of op het display en eShift selecteert automatisch de juiste versnelling. De auto-downshift-functie verhoogt het comfort nog meer: terwijl je tot stilstand komt, reageert eShift al en zorgt ervoor dat je bij het wegrijden slechts licht hoeft te trappen – zo word je optimaal ondersteund.

De optimale trapfrequentie Wil je comfortabel fietsen, zonder je zorgen te hoeven maken over de actieradius? Wij adviseren een trapfrequentie van ongeveer 50 omwentelingen per minuut (omw./min.). Wil je snel van A naar B? Met een trapfrequentie van ongeveer 65 omw./min. ben je optimaal op weg. Ben je op zoek naar een sportieve uitdaging tijdens je eBike-tocht? Onze aanbeveling is een trapfrequentie van ongeveer 80 omw./min.

Samen met enviolo, Rohloff en Shimano heeft Bosch oplossingen ontwikkeld voor gebruik in eBikes met naafversnellingen en derailleurs:

eShift met enviolo

Kies simpelweg de gewenste trapfrequentie en de enviolo-versnelling met eShift kiest volautomatisch de optimale versnelling – zelfs op hellingen. Op die manier fiets je met een gelijkmatige trapfrequentie, terwijl het systeem zelfs onder volledige belasting vloeiend voor jou schakelt.

eShift met Rohloff

De betrouwbare naafversnelling voldoet aan de hoogste eisen en is ontworpen voor een grote reikwijdte. Schakel eenvoudig zelf en geniet van het comfort van een snel en nauwkeurig schakelproces.

eShift met Shimano

De automatische naaf- en derailleurversnellingen van Shimano zorgen voor volledig rijcomfort: ze zijn perfect afgestemd op het gebruik in de stad of op trekking-tochten en naar keuze ook handmatig te bedienen.

Terug naar blog