Het vinden van een goedkope elektrische fiets is zeker niet ingewikkeld

Het vinden van een goedkope elektrische fiets is zeker niet ingewikkeld

Wanneer je hebt besloten om een elektrische fiets aan te schaffen, maak je zeker een verstandige keuze. Een elektrische fiets stoot geen CO2 uit en daarnaast kun je ook nog eens erg veel geld besparen. Dit heeft er dan ook mee te maken dat een elektrische fiets op elektriciteit werkt. Natuurlijk zul je alleen geld besparen als je afstand doet van je auto! Elektrische fietsen kunnen, zoals je waarschijnlijk al weet, duizenden euro’s per stuk kosten. Niet iedereen kan dit betalen of wilt duizenden euro’s besteden aan een elektrische fiets. Dat is natuurlijk logisch, want het is gewoon erg veel geld. Gelukkig kun je in Nederland ook op goedkopere manieren aan een elektrische fiets komen. Dit zijn dan geen nieuwe elektrische fietsen, maar tweedehands elektrische fietsen. Hoe je deze fietsen vind en waar je precies op moet letten, vind je in dit artikel. 

Waar moet je op letten als je een tweedehands elektrische fiets aanschaft?

Elektrische fietsen zijn van uitstekende kwaliteit, maar het is en blijft toch zeer belangrijk dat je op bepaalde punten let als je een tweedehands elektrische fiets aan gaat schaffen. Elektrische fietsen zijn namelijk zeer gevoelige apparaten en je weet niet wat de vorige eigenaar heeft uitgespookt. Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten, zijn de batterij en de middenmotor van de elektrische fiets. Je kunt deze twee onderdelen als het hart van een elektrische fiets beschouwen. Zoals je wel kunt begrijpen, zou het erg vervelend zijn als een van deze twee onderdelen in slechte staat verkeren. Helaas is het erg moeilijk om zelf de staat van een batterij of een middenmotor van een elektrische fiets te controleren. Je kunt daarom het beste met de verkoper naar een fietsenmaker gaan en daar de elektrische fiets volledig laten controleren. In veel gevallen heeft de verkoper hier wel begrip voor. 

Bekijk de website van e bike xl 

Zoals je inmiddels wel weet, kunnen elektrische fietsen vaak duizenden euro’s kosten. Gelukkig heeft e bike xl hier verandering in gebracht. Je kunt bij e bike xl namelijk tweedehands elektrische fietsen aanschaffen voor een zeer laag bedrag. E bike xl koopt elektrische fietsen uit heel Europa op, controleert de staat van de elektrische fiets en verkoopt deze vervolgens op de Nederlandse markt. De staat van de elektrische fiets word altijd gecontroleerd door een specialist van e bike xl en daarom krijg je ook enkele maanden to jaren garantie. Je kunt bij e bike xl niet alleen terecht voor tweedehands elektrische fietsen, maar ook verkoopt e bike xl nieuwe en demo elektrische fietsen. Demo elektrische fietsen zijn ook tweedehands elektrische fietsen, maar demo elektrische fietsen hebben vaak zeer weinig kilometers op de teller staan. Dit heeft ermee te maken dat deze elektrische fietsen door winkels als showroommodel gebruikt zijn. Wil je meer weten over de elektrische fietsen van e bike xl of de garantie? Dan kun je altijd via de website van e bike xl contact opnemen.

Terug naar blog