Een elektrische fiets onderhouden doe je zo

Een elektrische fiets onderhouden doe je zo

Heb je een elektrische fiets gekocht of ga je binnenkort een elektrische fiets aanschaffen? Dan is het belangrijk om de elektrische fiets goed te onderhouden. Hiermee kun je de levensduur van de elektrische fiets aanzienlijk verlenen. Het onderhouden van een elektrische fiets is zeker niet ingewikkeld en hoeft daarnaast ook niet veel geld te kosten. Als je geen idee hebt hoe je een elektrische fiets moet onderhouden, dan is het verstandig om dit artikel te lezen. Hier vindt je namelijk meer informatie over het onderhouden van een elektrische fiets en wat daarbij komt kijken. 

Het controleren van de velgen en banden 

Een van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets, maar ook van een normale fiets, zijn de velgen en banden. Deze zul je nodig hebben om te kunnen fietsen, want je kunt je wel voorstellen dat het fietsen zonder banden onmogelijk is. De banden en velgen van een elektrische fiets moeten altijd in uitstekende staat verkeren. Het is daarom verstandig om de velgen te controleren op schade zoals deuken, maar ook moet je banden controleren op slijtage. De banden van een elektrische fiets hebben veel te verduren en kunnen daarom vrij snel verslijten. Zit er geen profiel meer op een van de banden? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk de banden van de elektrische fiets te vervangen. Als er geen profiel meer op de banden zitten, kun je zeer snel uitglijden en dat is levensgevaarlijk. 

De batterij en de middenmotor van de elektrische fiets 

De belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets zijn natuurlijk de batterij en de middenmotor. De batterij zul je nodig hebben voor het opslaan van energie, maar ook voor het toevoeren van energie naar de middenmotor. De middenmotor heb je vervolgens nodig voor de trapondersteuning waardoor je vrijwel niet hoeft te trappen. Ondanks dat deze twee onderdelen vrijwel altijd van uitstekende kwaliteit zijn, blijven het zeer gevoelige onderdelen. Het is daarom verstandig om altijd de batterij en de middenmotor van de elektrische fiets te laten onderhouden. Dit kun je laten doen bij de winkel waar je je elektrische fiets hebt gekocht, maar ook kun je hiervoor terecht bij veel fietsenmakers. Helaas kun je dit niet zelf doen en dat heeft er dan mee te maken dat je niet over het juiste apparatuur beschikt. 

Sluit een onderhoudscontract af 

Bij zeer veel winkels en fietsenmakers in Nederland, kun je een onderhoudscontract afsluiten. Dit heeft erg veel voordelen, want je betaald een bepaald bedrag per maand en daarvoor word je elektrische fiets regelmatig onderhouden. Daarnaast krijg je ook een melding van de winkel of fietsenmaker, waardoor je nooit een onderhoudsbeurt zult vergeten. Wil je meer weten over een onderhoudscontract en wat dat ongeveer gaat kosten? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een webwinkel of winkel dat zich specialiseert in het verkopen en onderhouden van elektrische fietsen. 

Terug naar blog