Cowboy lanceert Cross, eerste all-road model en nu ook verkrijgbaar bij eBike XL

Cowboy lanceert Cross, eerste all-road model en nu ook verkrijgbaar bij eBike XL

Cowboy, 's werelds meest geavanceerde e-bikefabrikant, heeft vandaag de Cross onthuld. Dit model vertegenwoordigt het toppunt van slim, veilig en veelzijdig fietsen, waarmee fietsers zowel hun woon-werkverkeer in de stad als landelijke weekendavonturen kunnen beleven. Dit is de baanbrekende 'eerste all-road-fiets' van het merk.

Cowboy Cross

De Cross is uitgerust met een upside-down voorvork- en zadelpenvering, wat zorgt voor een comfortabele rit zowel op stadsstraatstenen als op ruw terrein. De fiets beschikt over een nieuwe batterij met 50% meer capaciteit, waardoor hij minder vaak hoeft te worden opgeladen en een actieradius tot 120 km heeft. De ingebouwde achterdrager maakt hem ideaal voor dagelijkse boodschappen, terwijl de grotere banden zorgen voor een vloeiende rit, perfect voor het vervoeren van sportuitrusting in het weekend.

Daarnaast beschikt de Cross over geavanceerde software gericht op de gezondheid en het welzijn van de fietser. Nieuwe Live Challenges zijn ontworpen om fietsers te motiveren harder te trappen, wat zowel plezier als een betere conditie bevordert. Met Check My Bike Diagnostics kan Cowboy de prestaties van elke fiets op afstand controleren en optimaliseren. De fiets is verkrijgbaar in twee iconische frameontwerpen: step-over en step-through, en komt in drie gloednieuwe metallic kleuren geïnspireerd door het buitenleven. De Cross is verkrijgbaar bij eBike XL en op 30 mei is een speciaal Cross event bij ons in Leiden waar je de Cross kan testrijden onder het genot van een hapje en drankje.

"Cowboy is ontstaan in de stad en geïnspireerd door het stadsleven. De Cross is dan ook ontworpen om de stedelijke ervaring geweldig te maken. De toegevoegde innovaties, zoals de grotere actieradius en de veelzijdigheid van de fiets, zijn gebaseerd op de wensen en behoeften van onze fietsers. Zij krijgen hiermee een groter bereik en kunnen groter denken in het dagelijks gebruik van hun e-bike. De Cross brengt de voordelen van een Cowboy naar een heel nieuw publiek: avonturiers die meer veelzijdigheid, meer beweging en meer vrijheid willen." aldus Adrien Roose, medeoprichter en CEO.

Verbeterde fitheid en plezierige ritten

Cowboy introduceert een verbeterde e-bike-rijervaring met nieuwe live uitdagingen. Deze zijn ontworpen om fietsers te motiveren hun inspanning te verhogen en nieuwe mijlpalen te bereiken. Door de spanning van level-based uitdagingen te combineren met de interactieve sociale functies van Cowboy, verbetert de fietser niet alleen zijn fitheid, maar wordt elke rit plezierig en boeiender.

Nieuwe maatstaf in slimme technologie houdt fietser en Cross veilig

De Cross is uitgerust met Cowboy's nieuwe, gepatenteerde Check My Bike-diagnostische tool, die de fiets controleert op optimale prestaties en zelf servicebehoeftes kan diagnosticeren. In combinatie met de toonaangevende anti-diefstal Find My Bike-technologie, aangevuld met Share My Ride en Predictive Alerts in de Google Maps-navigatie, loopt de Cross voorop op het gebied van slimme technologie, veiligheid en gemoedsrust.

Van geplaveide straten tot bospaden

De Cross heeft een upside-down voorvorkvering en een telescopische zadelvering voor soepelere ritten over langere afstanden. Eersteklas pedalen met verbeterde grip zorgen voor een nog betere rijervaring. Nieuwe, grotere 60 mm banden met aangepast profiel staan garant voor een soepele rit over verschillende terreinen, en de geïntegreerde bagagedrager draagt bij aan een totale belastbaarheid van 140 kg.

50% meer accucapaciteit voor een grotere stad

De uitneembare accu, geproduceerd in Denemarken, heeft een capaciteit van 540Wh, een toename van 50% ten opzichte van de puur stedelijke Cowboy Classic- en Cruiser-modellen. Dit vertaalt zich in een indrukwekkende actieradius van 60 tot 120 km, met een snelle laadtijd van 3 uur voor meer power en gemak.

Eenvoud en kenmerkend ontwerp

De Cross heeft een visueel opvallend silhouet met een zwevende bovenbuis en geometrie die kenmerkend is voor het iconische minimalisme van Cowboy. Het tandwielloze, draadvrije ontwerp zonder zichtbare lasnaden komt in drie gloednieuwe metallic-satijnglanzende kleuren geïnspireerd op de natuur: Lava (een koel, donkergrijs), Mushroom (een warm, aards grijs) en Moss (een verfijnd groen).

"De Cross e-bike biedt een gebruikerservaring boordevol connected hardware- en software-innovatie die verder gaat dan nu gebruikelijk is in de e-bikewereld. Connectiviteit is belangrijk om twee redenen: het verhoogt het welzijn van zowel de fietser als zijn fiets, terwijl het de rijervaring verrijkt. Bij Cowboy verkopen we niet alleen fietsen: we verkopen plezier. Met onze innovaties stellen we de fietser centraal en richten we ons op het vergroten van zijn fietsplezier. We kunnen niet wachten om onze community te laten zien wat we dit jaar nog meer in petto hebben. De boodschap is duidelijk: maak een rit met ons en ervaar het zelf." aldus Tanguy Goretti, medeoprichter en CTO.

Terug naar blog