Bosch Elektrische Fiets Systemen breidt diefstalbeveiliging uit met nieuwe functies

Bosch Elektrische Fiets Systemen breidt diefstalbeveiliging uit met nieuwe functies

Bosch Elektrische Fiets Systemen heeft aangekondigd dat het de functionaliteit van zijn digitale diefstalbeveiliging binnen het slimme systeem verder zal uitbreiden. Met behulp van de nieuwste update van de Elektrische Fiets Flow-app kunnen gebruikers nu niet alleen hun smartphones, maar ook de Kiox 300- en Kiox 500-displays gebruiken als ontgrendelingssleutels voor hun elektrische fietsen. Bovendien biedt de update een extra optie om de automatische ontgrendeling uit te schakelen.

De uitgebreide sleutelopties worden geïmplementeerd om de diefstalbeveiliging effectiever te maken. De diefstalbeveiligingsfuncties zijn gebaseerd op de bestaande Elektrische Fiets Lock-technologie. Deze functie schakelt de motorondersteuning uit wanneer de elektrische fiets wordt uitgeschakeld, wat een extra beveiligingslaag toevoegt naast het gebruikelijke fysieke fietsslot. Met de nieuwe update kunnen deze beveiligingsvoordelen nu worden uitgebreid naar de Kiox 300- en Kiox 500-displays. Eenmaal geactiveerd en verbonden, kunnen elektrische fietsgebruikers eenvoudig hun voorkeurssleutel instellen via de instellingen van de Elektrische Fiets Flow-app, of het nu de smartphone, het display, of beide is. Daarna kunnen ze het diefstalbeveiligingssysteem activeren of deactiveren door het display te verwijderen of terug te plaatsen in de houder.

Bosch beperkt de beveiliging niet tot slechts één telefoon Het gebruik van de Kiox 300- en Kiox 500-displays als sleutels biedt extra flexibiliteit, met name in situaties waarin meerdere personen een elektrische fiets delen, zoals in familieverband of onder vrienden. Meerdere digitale sleutels kunnen worden gedefinieerd en indien nodig verwijderd, waardoor de diefstalbeveiliging niet langer beperkt is tot slechts één smartphone. Een andere aanvullende functie in de Elektrische Fiets Flow-app geeft gebruikers de mogelijkheid om de automatische ontgrendeling uit te schakelen wanneer de elektrische fiets zich binnen het bereik van de smartphone via Bluetooth bevindt. Deze functie kan worden gedeactiveerd in de app-instellingen. Gebruikers kunnen vervolgens de motorondersteuning van de elektrische fiets activeren door de knop “Vasthouden om te ontgrendelen” op het startscherm van de app ingedrukt te houden.

In de Elektrische Fiets Flow-app kunnen gebruikers aangeven of ze de smartphone, het Kiox-display, of beide willen gebruiken als ontgrendelingssleutels voor de diefstalbeveiliging. De display van de Kiox 300 en Kiox 500 zijn ook onder de loep genomen Daarnaast brengt de update aanvullende functionaliteit naar de Kiox 300- en Kiox 500-displays binnen het slimme systeem. Gebruikers kunnen nu schermweergaven aanpassen en tot drie tegels per scherm instellen, met een maximum van 13 individuele schermen. Dit biedt een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring waarbij tot wel 30 stukken informatie kunnen worden weergegeven, afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker.

De update is beschikbaar voor download via de Elektrische Fiets Flow-app en kan kosteloos worden verkregen in de relevante app-winkels. Wil jij ook een tweedehandse, demo of nieuwe elektrische fiets kopen met een uitgebreide diefstalbeveleiging bekijk dan ons assortiment tweedehands elektrische fietsen.

Terug naar blog