Consumenten tonen interesse in Tesla en Apple e-bikes ondanks bestaande slimme functies in slimme ebikes

Consumenten tonen interesse in Tesla en Apple e-bikes ondanks bestaande slimme functies in slimme ebikes

Recent marktonderzoek wijst uit dat consumenten vol verwachting uitkijken naar de mogelijkheid van een e-bike geproduceerd door Tesla. Tevens is er aanzienlijke belangstelling voor elektrische fietsen van andere technologie giganten zoals Apple en Amazon. Deze bevindingen komen voort uit een verkennend onderzoek waarbij deelnemers werden gepresenteerd met fictieve elektrische fietsen van maar liefst 70 verschillende merken.

Een recente studie uitgevoerd door Ebikes.org onthult een opmerkelijke interesse onder consumenten in een potentiële e-bike van Tesla. De automaker behaalde de hoogste score als het gaat om de gemiddelde prijs die consumenten bereid zijn te betalen voor een e-bike van de onderzochte bedrijven: een gemiddelde van $2254. Dit bedrag overtreft aanzienlijk wat de respondenten bereid waren te betalen voor fictieve e-bikes van Apple en Amazon, namelijk respectievelijk $1550 en $1750. Hoewel de conceptfiets van Amazon over het geheel genomen het meest populair was, volgden de e-bikes van Apple en Marvel op de voet.

Tijdens het onderzoek werden meer dan duizend deelnemers voorgesteld aan met behulp van AI ontworpen e-bikes met designs die aansluiten bij diverse bedrijven. De reacties waren gebaseerd op deze gefantaseerde ontwerpen en het idee van een elektrische fiets geïntroduceerd door het betreffende bedrijf. Zo werden bijvoorbeeld fictieve fietsen van techbedrijven aan de deelnemers getoond, waarbij de interesse in een Amazon-fiets groter was dan die in e-bikes van Google, Spotify of TikTok. Op dezelfde wijze werden ook AI-fietsen van uiteenlopende bedrijfstakken getoond, waaronder automerken, sportclubs en pretparken.

Musk sluit een e-bike niet uit Het onderzoek heeft veel aandacht getrokken in de autowereld, voornamelijk omdat fans van Tesla geïntrigeerd zijn door de mogelijkheid van een dergelijke e-bike van het bedrijf. Tesla zou met zijn expertise op het gebied van batterijen en elektrische aandrijflijnen een unieke positie kunnen innemen op de e-bike markt.

Bovendien heeft Elon Musk in het verleden aangegeven dat Tesla ‘misschien een elektrische fiets zal maken’, een uitspraak die dateert uit 2018. Naast zijn overname van Twitter heeft de miljardair momenteel andere prioriteiten aan zijn hoofd. Onlangs lanceerde Musk zelfs nog een nieuwe AI-startup. Hierdoor lijkt de kans dat hij tijd en aandacht vrij kan maken voor de ontwikkeling van een e-bike op dit moment eerder klein.

Meer automerken introduceren e-bikes Meerdere autofabrikanten hebben reeds hun eigen e-bikes op de markt gebracht, waaronder Peugeot, BMW, Porsche, Mercedes, Audi en Polestar. Meestal gaat het hierbij om e-bikes in beperkte oplages.

In 2020 verraste industrieel ontwerper Kendall Toerner al met een opvallend futuristisch ontwerp voor een Tesla-fiets.

Hoewel de interesse in een Tesla, Apple of Amazon e-bike blijkt uit dit onderzoek, is het onzeker wanneer en of deze techgiganten daadwerkelijk de sprong zullen maken naar de e-bike markt. Ondertussen blijven consumenten geboeid door de mogelijkheid van een elektrische fiets met de technologische flair van deze innovatieve bedrijven.

Zie jij toekomst in onderhoudsgevoelige elektrische fietsen zoals Vanmoof, Cowboy of kies jij liever voor een betrouwbare elektrische fiets met een Bosch middenmotor?

Terug naar blog