Haal het maximale uit jouw eBike: Haal het maximale uit jouw Actieradius en Levensduur van jouw Accu

Haal het maximale uit jouw eBike: Haal het maximale uit jouw Actieradius en Levensduur van jouw Accu

Haal het maximale uit jouw ebike. Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op de actieradius van jouw ebike. Daarom delen wij graag handige tips om de actieradius van de ebike-accu te optimaliseren.

Nadat je jouw ebike hebt gebruikt, is het raadzaam om de acculading te controleren. Als het batterijpercentage lager is dan 40%, is het verstandig om de accu op te laden. Als je van plan bent om uw accu voor langere tijd op te bergen, raden we aan om dit te doen met een minimale lading van 60%.

Waarom?

Het is gunstiger om de accu op te bergen met ten minste 40% lading. Hiermee voorkom je diepontladen en waarborgt je de actieradius en levensduur van jouw accu. De weersomstandigheden hebben aanzienlijke invloed op de actieradius van jouw ebike. Zowel warmte als kou kunnen de actieradius verminderen. In dit artikel leggen we uit welke stappen je kunt nemen bij diverse weersomstandigheden.

Hoe ver kan ik rijden met mijn elektrische fiets?

Ben je altijd al benieuwd geweest hoe je kunt berekenen welke afstand je kunt afleggen met de accu van jouw ebike? In deze video leggen we uit hoe je kunt bepalen welke afstanden haalbaar zijn met een nieuwe, volledig opgeladen accu.

Om de kennis van de eBike XL specialisten over ebikes en accu’s te verbeteren zijn we samen met accu experts door de data van onze elektrische fietsen gaan spitten.

We hopen dat we jou op deze manier nog beter en sneller van dienst kunnen zijn. Steeds een stap verder en met nog meer toewijding.

Op deze manier zetten we ons in om ervoor te zorgen dat u het uiterste uit jouw ebike kunt halen en vele veilige kilometers kunt afleggen.

Terug naar blog