Bosch introduceert een slim antiblokkeersysteem voor ebikes

Bosch introduceert een slim antiblokkeersysteem voor ebikes

Na de introductie in 2021 heeft Bosch zijn slimme ecosysteem voor ebikes uitgebreid met veiligheidsfuncties. Het antiblokkeersysteem kan gebruikt worden op gewone stadsfietsen, bakfietsen, trekking-bikes en e-mountainbikes. Het systeem past de remkracht en -verdeling tussen het voor- en achterwiel dynamisch aan op basis van de omstandigheden.

eBike ABS: veilig remmen voor ebikes

Het ABS heeft als doel het aantal ongevallen met e-bikes met maar liefst 29 procent te verminderen door het risico op uitglijden te minimaliseren. Een regelmodule is vereist om de rembalans in te stellen aan de hand van gegevens van sensoren op de wielen. Er is ook een speciaal remsysteem van Magura nodig, wat de totale kosten met ongeveer 4 à 500 euro verhoogt.

Bosch LED Remote controle unit (SMART System)

Bosch lanceert ook een controller die bediend kan worden met een Bluetooth-afstandsbediening op het stuur. Daarnaast zijn er kleinere batterijen beschikbaar die in dunnere frames geplaatst kunnen worden, evenals nieuwe schermen en extra modi voor elektrische ondersteuning.

Gebruik komoot op je Bosch fietscomputer of ebike

Binnenkort wordt het ook mogelijk om via Komoot een route op het gebruikte beeldscherm weer te geven. Er komt ook een app waarin de hartslag, geregistreerd door een Apple Watch, wordt weergegeven. Bovendien wordt er een alarm geïntroduceerd dat afgaat bij het verplaatsen van de ebike en er wordt een bericht naar de telefoon gestuurd. De motor wordt automatisch uitgeschakeld en met behulp van GPS kan de locatie worden getraceerd. De dienst is het eerste jaar gratis, daarna kost deze 5 euro per maand of 50 euro per jaar.

Terug naar blog