Veel gestelde vragen

Veel Gestelde Vragen Over Ebike XL

Waar kan ik terecht voor regulier onderhoud aan mijn ebike?

Natuurlijk zal je om de paar jaar je ketting en de remmen moeten controleren, dit valt onder het normale dagelijkse onderhoud. Dat kan bij elke plaatselijke vakhandel gespecializeerd in gewone of electrische fietsen.

Wat valt er onder onze garantie?

Als er binnen de garantietermijn een defect optreed aan de motor, de accu of het display van de ebike dan valt dit onder onze winkelgarantie.

Wat valt er niet binnen onze garantie?

1. Slijtage-onderdelen: binnen- en buitenbanden, ketting, tandwielen, kabels
(rem- en schakelkabels), remmen en remblokken.
2. Verwaarlozing door de afnemer: verwaarlozing van de fiets door de eigenaar.
3. Wijzigingen en reparaties: wijzigingen aangebracht door de afnemer of
derden, reparaties die niet door of namens eBikeXL zijn verricht.
4. Ondeskundig of onzorgvuldig gebruik: verkeerde montage, verkeerd gebruik,
geforceerde kabels, beschadiging door vocht (zoals roest) of andere externe
oorzaken.
5. Onjuist onderhoud: indien de fiets niet op de gebruikelijke of in de
gebruiksaanwijzing omschreven wijze is onderhouden.
6. Transportschade: krasjes als gevolg van transport.
7. Onjuiste accessoires: gebruik van ongeschikte of verkeerde accessoires.
8. Onachtzaamheid: onachtzaam gebruik van de fiets door de afnemer.
9. Gratis actie artikelen: artikelen die gratis zijn verkregen.
10. Onze garantie is niet overdraagbaar.

Vragen over Bosch Motoren

Wat is het verschil tussen de verschillende typen Bosch motoren?

Newtonmeter (Nm) elektrische fiets: Alles wat je moet weten
Ben je benieuwd wat Newtonmeter (Nm) precies betekent met betrekking tot elektrische fietsen? Begrip van Nm is cruciaal voor het kiezen van de juiste elektrische fiets. Lees hieronder alle informatie in onze blog.
Wat betekent Newtonmeter (Nm) bij een elektrische fiets?
Het koppel, oftewel de kracht van de motor, wordt gemeten in Newtonmeters (Nm). Een hoger aantal Nm betekent dat de motor meer ondersteuning kan bieden. Als je vaak bergop fietst, is een krachtige motor, met minimaal 50 Nm, zeer geschikt om je effectief te ondersteunen.

Hoeveel Nm moet de motor van mijn elektrische fiets hebben?

Denk na over het terrein waarop je je fiets hoofdzakelijk zult gebruiken. Maak je keuze op basis daarvan en bepaal zo de benodigde kracht van de motor van jouw e-bike!

Als je de e-bike vooral in de stad en op plat terrein gebruikt, is een motor tot 40 /50 Nm voldoende. Deze motoren zijn niet geschikt voor intensief heuvelachtig terrein, maar perfect voor het Nederlandse landschap. Als je van plan bent om veel te toeren of over glooiend terrein te rijden, bekijk dan de volgende categorieën.
Op het platteland en glooiend terrein
Voor dit terrein is een motor met 40 tot 60 Nm ideaal. Motoren in dit bereik zijn geschikt voor comfortabele pendelritten op verhard terrein en gematigde hellingen. Een wat langere toertocht is ook mogelijk, maar voor meer kilometers heb je een grotere accucapaciteit nodig.
Toertochten
Voor toertochten kies je het beste een e-bike met een koppel tussen 60 en 75 Nm. Deze motoren zijn populair onder forenzen vanwege hun snelle acceleratie. Elektrische hybride fietsen vallen vaak in deze categorie. E-Bikes met een Bosch motor zijn voorbeelden van motoren in deze categorie.

Voor zeer sportieve en lange ritten in de bergen heb je een e-bike met een koppel van 65 tot 90 nodig. Deze motoren zijn geschikt voor steile beklimmingen en onverhard terrein. Ze worden vaak gebruikt op toerfietsen.

Hoe lang gaat een Bosch middenmotor mee ?

Bosch middenmotoren hebben over de jaren bewezen dat ze behoren tot de meest duurzame en robuste ebike motoren. Exemplaren met kilometerstanden van 40.000 of 50.000 kilometer die nogsteeds perfect functioneren zijn geen uitondering!

Vragen Over Bosch Accus

Hoelang duurt het laden van een accu?

De laadduur is afhankelijk van de capaciteit van de accu: Met de standaardlader heeft het PowerPack 300 voor een halve lading ongeveer een uur, het PowerPack 400 ongeveer 1,5 uur en het PowerPack 500 rond twee uur nodig. Een geheel leeg PowerPack 300 is in slechts 2,5 uur volledig geladen. Een PowerPack 400 heeft daarvoor 3,5 uur nodig, het PowerPack 500 4,5 uur.

Wat is de actieradius? En waarvan hangt de actieradius van de accu af?

Voor veel eBikers zijn dit belangrijke vragen, waarop echter geen algemeen antwoord te geven is. De verschillen zijn groot: van minder dan 20 tot aanzienlijk meer dan 100 kilometer is mogelijk met één acculading. Verschillende factoren zijn van invloed op de actieradius: het ondersteuningsniveau, het rijgedrag, de luchtweerstand, het gewicht van de berijder, de bandenspanning en natuurlijk het terrein. Wat is de bodemgesteldheid? Fiets ik op een geasfalteerde weg, een landweg of een trail in het bos? Liggen er op mijn route beklimmingen en hellingen of rijd ik uitsluitend op een vlak traject? Al deze zaken zijn van invloed op de actieradius van de accu. Voor wie een tocht wil plannen, is een bezoek aan www.bosch-ebike.com de moeite waard. Daar bieden we een “Actieradius-Calculator“, die rekening houdt met verschillende factoren en een aanknopingspunt biedt voor hoeveel kilometer onder de opgegeven voorwaarden kunnen worden afgelegd.

Wat is de juiste manier om de accu te laden?

De PowerPacks/PowerTubes met lithium-ion-cellen kunnen ongeacht de laadtoestand zo kort als gewenst worden geladen. Het geïntegreerde battery management system in het PowerPack in combinatie met een Bosch-oplader beschermt de accu tegen overbelasting bij het laden. Het onderbreken van de laadprocedure is niet schadelijk voor de accu. Belangrijk: eBike-accu’s mogen uitsluitend met de bijbehorende oplader worden opgeladen, omdat anders onherstelbare schade kan ontstaan en elke garantie of garantieaanspraak kan komen te vervallen.

Hoe vaak kan een accu worden geladen?

Zelfs na 500 volledige laadcycli beschikt de accu nog over een hoge capaciteit. Daarna is nog 60 tot 70 procent van de oorspronkelijke accucapaciteit beschikbaar. Bij een test van de ADAC in het najaar van 2015 kon een eBike-accu van Bosch zelfs 1.515 keer volledig worden ontladen en weer opgeladen voordat deze nog maar 30 procent van de oorspronkelijke capaciteit had en daarmee niet meer te gebruiken was. Dit betekent dat de accu omgerekend tot 57.000 kilometer meegegaan zou zijn, een afstand van anderhalf keer rond de aarde.